Печат на тази страница
Събота, 13 Януари 2018 18:27

Изложбата на Сияна Струнчева ще бъде открита в КДК Избрана

Написана от

Изложбата на Сияна Струнчева ще бъде открита в КДК

 

Изложбата на Сияна Струнчева ще бъде открита на 15  януари (понеделник) от 18 часа в зала „Петър Стайков“ на КДК. Тя е посветена на

прочутия майстор Славо Райчевски (1870 – 1943), от с. Славейно, изградил десетки мостове, камбанарии, минарета, обществени сгради... Дело на неговия майсторлък е Протестантската църква и минарето на Джумая джамия в Пловдив. Участвал е встроежа на първите палати на Пловдивския панаир, Софийската жепе гара, фабрични комини и др. На него славейновци дължат каменната камбанария на селската църква “Св. пророк Илия“.

Сияна Струнчева има непряка родствена връзка с Уста Славо по линия на своя съпруг. Майсторът я вдъхновява да рисува картини, да прави художествена фотография, малки инсталации...  Струнчева има магистърска степен по „Педагогика на обучението по пластични изкуства”, специалност „Живопис” от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. Занимава се още с графичен и уеб дизайн, преподава в Школа по изкуствата „Магия 7“ в морската ни столица.Участвала е в международни, национални и регионални изложби. Живее и работи във град Варна.

          

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате