Печат на тази страница
Вторник, 13 Февруари 2018 08:12

„Просто... багри” – изложба от 50 живописни платна представя Иванка Дерекьовска в КДК Избрана

Написана от

„Просто... багри” – изложба от 50 живописни платна представя Иванка Дерекьовска в КДК

 

Клубът на дейците на културата открива първата самостоятелна изложба живопис „Просто... багри” на Иванка Дерекьовска на 15 февруари от 18 часа в зала „Петър Стайков”. Колекцията съдържа 50 творби – пейзажи от Ропката, Родопите и морето.

Дерекьовска е родена в Асеновград. Завършила е Полувисш институ за детски учители, а след това „Детска педагогика” в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. От дълги години живее и работи в Смолян. В момента е старши преподавател в Детска градина „Буратино”.

Освен като възпитател на най-малките смолянчани, тя е и художник. Учител-творец. Неини платна са собственост на редица наши и чужди колекционери. Иванка е участвала е в няколко общи изложби. Настоящата „Просто...багри”, е първата й самчостоятелна.

Ив. Дерекьовска споделя, че е започнала да рисува отдавна. В началото като възможност за релакс, но много скоро осъзнава, че изобразяването не е просто развлечение, а начин да изрази себе си. Да разкрие и сподели вътрешните си чувства и настроение, но не чрез думи, а чрез въздействието на багрите.

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА - СМОЛЯН

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Влезте, за да коментирате