Спорт

Спорт (666)

Спорт

Понеделник, 12 Февруари 2024 12:48

Големи намаления от началото на март в Пампорово

Написана от
Големи намаления от началото на март в Пампорово
 
От 5 март до края на зимния сезон в курорта влизат в сила нови по-ниски цени на лифт картата, ски пакетите и хотелското настаняване в петзвездните хотели Орловец и Перелик.
Цената на еднодневната лифт карта за възрастен (от 22 до 65 години) става 75 лева, за младежи (от 12 до 22 години) и възрастни над 65 години – 59 лева и за деца (от 7 до 12 години) - 45 лева. Лифт картата в пакет с оборудване ще бъде на цена от 85 лева за възрастен, 64 лева за младеж и 50 лева за дете на ден.
С цел стимулиране на повече активности сред подрастващите, от 5 март Пампорово обявява ексклузивни пакети за деца и младежи и увеличава възрастта в категория младеж от 18 на 22 години. Пълните ски пакети за минимум два дни, които включват целодневна лифт карта, оборудване и 4 часа ски обучение в група, започват на цени от 88 лева за дете и 121 лева за младеж да ден. Заниманията за най-малките в детската ски градина на ски център Малина ще бъдат на цена 40 лева полудневно обучение и 70 лева за целодневно обучение с включен обяд. Ски услугите се предлагат в гардеробите на Пампорово АД.
От 5 март петзвездните хотели Перелик и Орловец също обявяват специални мартенски пакети с 50% отстъпка при престой в дните от Неделя до Четвъртък на цени от 80 лева на човек на ден. Атрактивни намаления и специални семейни оферти за хотел Орловец са актуални още през февруари в т.нар. Family days от 25 до 29 февруари 2024 г. До края на сезона гостите на двата хотела могат да се възползват от безплатен детски кът с анимация в хотел Перелик. Резервация може да се направи бързо и лесно на www.pamporovo.me, сайтовете на хотелите или телефон 0700 17 702.
Условията за зимни спортове в Пампорово са добри. В курорта работят 13 лифтови съоръжения и 15 писти, детски парк на ски център Малина и нов снежен парк на южните писти, които се поддържат и обработват ежедневно. Благодарение на стабилната основа от изкуствен сняг, ски зоната през март се очаква да бъде стабилна с добри условия за ски и сноуборд.
И тази година през март Пампорово е домакин на няколко събития и спортни надпревари. Месецът стартира с традиционно за курорта спускане с български трибагреници и носии, с което ще бъде отбелязан националния празник 3 март. Младите надежди ще премерят сили и демонстрират умения в състезания за купи „Пампорово“, „Амер спортс“ и „Радо Янков“, а в края на месеца курортът ще бъде отново домакин на традиционната зимна студентска универсиада. Зимният сезон в Пампорово се планира да продължи до края на априлската ваканция.
 
Община Чепеларе ще отбележи със зимен Олимпийски ден 26 години златен олимпийски медал по биатлон
 
На 9 февруари 2024 г. /петък/ Община Чепеларе традиционно ще организира спортен празник в чест на Екатерина Дафовска, за да се отбележи и помни единственият златен олимпийски медал по биатлон, който тя донесе за България от Зимна Олимпиада в Нагано 1998 г.
Тази година се навършват 26 години от спечелването на медала от чепеларската биатлонистка и това ще бъде отбелязано с много игри и състезания за втора поредна година във възобновения детски зимен център за начално обучение "Дьортевото" в град Чепеларе.
Програмата ще запоне в 9.15 часа с приветствия от кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев, лично от самата олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска и сноубордист номер 1 на България Радослав Янков.
От 09:30 часа стартират състезания по дърпане с гуми и дърпане с въже за ученици от 1-ви до 7-ми клас. От 11:00 часа е забавното състезание по спускане с шейни тип „лопатка“ за ученици от 1-ви до 4-ти клас. Най- малките ще бъдат зарадвани с разнообразни щафетни игри.
Желаещите ще могат да се насладят на топъл билков чай.
От 12:00 до 13:00 часа СК „Рожен Чепеларе - 2016“ с Председател Екатерина Дафовска ще демонстрират стрелба с лазерна пушка.
В 13:00 часа започват Състезанията по ски и сноуборд (слалом) за момичета и момчета в различни възрастови групи.
След награждаването на класиралите се в състезанията, от 15:30 часа ще бъде възобновена традицията от 2003 година „Хвани кашкавалената питка“.
От 17:00 часа снежното олимпийско парти в Чепеларе ще продължи с гост DJ Damyanov, настроение и вкусни храни и напитки.
Снежният парк функционира безплатно за децата, гостите и жителите на община Чепеларе. Разполага с оръдие за изкуствен сняг и машина за обработка на пистата, транспортна ски пътека, фургон за преобличане и съхранение, шейни тип „лопатка“ и др.
В тазгодишното провеждане на събитието съ-организатори и спонсори са „Пампорово“ АД и Сдружението на хотели, ресторантьори и търговци в гр.Чепеларе.
Хубавите емоции, време и условия на пистите, както и в хотелите и къщите за гости в община Чепеларе са гарантирани, така че очакваме желаещите любители на зимните спортове да станат част от ЗИМЕН ОЛИМПИЙСКИ ДЕН на 9 февруари 2024г. (петък) и да се насладят на ЗИМЕН ДЕТСКИ ПАРК „ДЬОРТЕВОТО“ в гр. ЧЕПЕЛАРЕ.
Вторник, 23 Януари 2024 21:57

Ученически игри се проведоха в Девин

Написана от
Ученически игри се проведоха в Девин
 
 
 
421540585 1350158479034939 3648880278774681182 n
На 23 януари 2024 година се проведоха поредните турнири от Ученическите спортни игри за учебната 2023/2024 година – по Тенис на маса и по Шахмат.
Домакин на общинския кръг на турнира по Тенис на маса беше Професионална гимназия по електротехника „Александър Попов“, гр. Девин. Съгласно утвърдените от министъра на младежта и спорта Правила за организиране и провеждане на ученическите игри, турнирът по тенис на маса се проведе в две възрастови категории: VIII-X клас и XI-XII клас, с участници от две общински училища – Средно училище „Христо Ботев“, гр. Девин и ПГЕ „А. С. Попов“, гр. Девин. И в двете възрастови групи победители са отбори на ПГЕ „А. С. Попов“, гр. Девин, които ще представят община Девин в областния кръг на Ученическите игри в гр. Смолян.
За спорта Тенис на маса във възрастова категория V-VII клас за участие в областния кръг служебно се класира отбора на Основно училище „П. Кр. Яворов“, с. Гьоврен.
Отново на 23 януари 2024 г. се проведе и общинския кръг на състезанието по Шахмат, което се състоя под домакинството на СУ „Христо Ботев“, гр. Девин. В оспорван турнир бяха отборите на 3 общински училище – СУ „Хр. Ботев“, ОУ „Гео Милев“, с. Грохотно и ОУ „П. Кр. Яворов“, с. Гьоврен. На първо място се класира отборът на СУ „Христо Ботев“, гр. Девин; на второ – ОУ „Гео Милев“ и на трето – ОУ „П. Кр. Яворов“.
Отличените отбори и участници в игрите бяха наградени от зам. - кметът на Община Девин инж. Николай Юруков и Капка Бешева-Рахнева, началник на отдел “Хуманитарни дейности и програми по заетост”.
Първата Европейска купа в паралелния сноуборд събра в Пампорово 58 състезатели
 
Първите стартове в България за Европейската купа в паралелните дисциплини по сноуборд доведоха в Пампорово 58 състезатели от 9 нации. С най-голям отбор закономерно е България – 22. Съставът ни е воден от световните шампиони при младежите за 2023 г Тервел Замфиров и Петър Гергьовски, както и от сребърния медалист от Банско Александър Кръшняк и другият ни ас Кристиан Георгиев. Четиримата се представиха много силно и на световната купа при мъжете, която бе в събота и неделя пак в Пампорово. При жените директно от Корея, където участва на младежката олимпиада идва Андреа Коцинова. Стартовете са по паралелен слалом и ще се проведат на писта „Стената“. Трасето е подготвено отлично от екипа на директора и на Световната купа в Пампорово Виктор Гичев (на снимката). Днес всички имаха възможност да карат на тренировъчното трасе. Квалификациите и в двата състезателни дни (23-24 януари) започват в 9,00 ч, а финалите са от 12,00 ч. Организатори на Европейската купа са Българската федерация по ски и „Пампорово“ АД.
 
Бронз за Радослав Янков в паралелния слалом в Пампорово
 
 
Звездата на българския сноуборд Радослав Янков избухна тотално с трето място в първия паралелен слалом за Световната купа в Пампорово. Пред екзалтираната родна публика чепеларецът спечели малкия финал, като победи олимпийския шампион от ПьонгЧанг 2018 Санг-Хо Ли (Корея). За Радо това бе първи подиум за Световната купа след второто място в Рогла на 21 януари 2018. Янков преодоля квалификацията сутринта с четвърто време. В битката за топ 8 той се наложи над австриеца Арвид Аунер. В четвъртфинален двубой срещу италианеца Аарон Марк, българинът отново бе безгрешен и първи пресече финалната линия. В полуфинала Янков се изправи срещу победителя в квалификациите сутринта Едвин Корати, но направи грешка в средата на трасето в по-неудобното червено трасе и не успя да стигне големия финал. След успеха на Радо в малкия финал публиката буквално пощуря. Мало и голямо ревеше с пълно гърло „Радо Янков“. Първи големият ни ас поздравиха президентът на БФСки Цеко Минев и неговият заместник Георги Бобев. Да стискат палци за Радо бяха дошли още приятелката му Райна с дъщеричката им Дария, Цветелина Борислалова, мажоритарен собственик на „Пампорово“ АД, олимпийската шампионка Катя Дафовска, министърът на туризма Зарица Динкова и министърът на спорта Димитър Илиев и още много известни личности. В изцяло италиански финал по-добър бе Даниеле Багоца, а Корати остана със среброто. След успеха Радо не сдържа емоциите си, просна се по лице на снега и целуна пистата в знак на благодарност след всички изпитания, през които премина през годините. На почетната стълбичка той развя гордо българския трибагреник, а после прегърна и малката си дъщеричка, която видя успеха на баща си за първи път в своя живот. Силно състезание направиха и младите ни таланти в сноуборда. Най-напред от тях завърши Петър Гергьовски (26), Тервел Замфиров (28), Кристиян Георгиев (47), Александър Кръшняк (48), Петър Гьошарков (49), Димитър Ганичев (50), Георги Милчев (53), Станислав Вангелов (54). При дамите единствената ни участничка Теодора Пенчева е 32-а. Първа при жените днес първа завърши трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка. Чехкинята за която този старт бе първи за сезона в сноуборда отнесе във финала голямата звезда на сезона и лидер в класирането за СК Рамона Терезия Хофмайстер (Гер). Награждаването на призьорите от първия ПСЛ е тази вечер от 18,00 ч, а след това е и тегленето на жребия за паралелния слалом на 21 януари.
Президентът на БФСки: Щастлив съм, че сбъднахме мечтата на Радослав Янков
 
IMG 5007
IMG 5007
„Изключително щастлив, че сбъднахме мечтата на единственият българин носител на Световната купа на ФИС – Радослав Янков,  а именно в Пампорово да проведем за първи път стартове за Световната купа по сноуборд, заяви в словото си по време на пресконференцията в Пампорово президентът на БФСки Цеко Минев.

Да уважат Янков за Световната купа в Пампорово дойдоха близо 100 състезатели от цял свят, сред които актуалните олимпийски и световни шампиони. Състезанията от Световната купа в Пампорово ще могат да бъдат наблюдавани от цяла България благодарение на Нова телевизия, а чрез Инфронт и Евроспорт ще стигнат и до милиони по целия свят.

„Да си домакин на стартове за Световната купа не е лесно, каза още Цеко Минев. - Българската федерация по ски реализира такова събитие в сноуборда вече за четвърти път. Опитният екип, който имаме и подкрепата от домакините от Пампорово ме кара да бъда уверен, че ще покажем отново на света, че България може да организира стартове за Световната купа по световните стандарти.

Фактът, че всеки път когато подадем заявка към ФИС за домакинство на Световна купа по сноуборд тя веднага бива одобряване, означава, че си вършим работата перфектно и че всички искат да се състезават в България“, допълни той. Според Минев благодарение на телевизиите стотици милиони по цял свят ще наблюдават красотите на Пампорово и Родопите.

„Стигнали сме много далеч като развитие на спорта, но в инфраструктурата изоставаме. Имаме природните дадености, но само че някой ни пречи и всеки се оправдава и не знае защо. А това е поминък, това е хляб за всички планински региони на България. Австрия е пример и там тези региони са сред най-богатите в държавата. Тук хората ще получават много повече доходи, ако се направи тази инфраструктура и това е доказано. С тези условия ние имаме носител на голям кристален глобус на ФИС, имаме Влади Зографски, Алберт Попов… Трябва държавата, политиците да си припомнят какво може да даде икономически тласък на тези региони. Не трябва много, просто е нужно съгласие и всичко може бързо да се случи, каза още Минев. - Да си припомним какво направи Радо на Световната купа в Банско през 2017 г и му пожелавам сега да стане същото“, завърши президентът на БФСки.

 

Мажоритарният собственик на „Пампорово“ АД Цветелина Бориславова бе категорична, че в момента курортът ликува заради това домакинство.

„Тук имаме събитие от световен мащаб. Прекрасно е, че този сезон България има две домакинства на стартове за Световната купа. Имаме идеи за развитието на курорта, защото това е важно за икономиката, за развитието на туризма и местните общини, но се налага да водим битки с местните кооперации, допълни още Бориславова.  

 

Носителят на Световната купа за 2016 година Радослав Янков благодари на федерацията за това, че е получила доверието на ФИС да организира състезание от най-високия ранг в Пампорово. „Една моя мечта се сбъдна да бъде тук световния елит на сноуборда. Чувствам се добре. Надявам се да направя най-доброто, на което съм способен. Сигурен съм, че пистата е на повече от световно ниво. Това е нова писта за всички. Надявам се да станат две хубави състезания, каза още Янков.

Директорът на стартовете в Пампорово Виктор Гичев увери, че трасето е готово на 100 % за състезанията. „Трасьор за първия ден е Георги Атанасов, който е треньорът на Радо Янков. Надявам се тези денонощия вложени в това трасе да се отблагодарят и да чуем химна. Надявам се и другите наши представители, които миналата година направиха фурор на младежкото световно да се представят успешно. Пожелавам на Радо да кара поде до 40-годишна възраст и да спечели злато и на олимпиада. Идната седмица тук ще организираме и два старта за европейска купа, което е доказателство за професионализма на БФ ски и на партньорите от Пампорово, завърши Гичев.

 

Според Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки всяка световна купа е голямо предизвикателство за екипа и много често детайлите не се виждат. „Повече от 1000 души участваха в организацията. Това е огромен екип, който седи зад подобно събитие. Тази година федерацията чества 100-годишнина и това е знаменателен юбилей. Всички трябва да се гордеем, защото сме една от първите 8 държави, създали Световната федерация през 1924 г., участваме на зимни олимпиади от 1936 година. Стотици са прославилите България, а страната ни е авторитетен домакин и уважаван член на Международната федерация. Призовавам всички родопчани и останалите българи да дойдат и да се забавляват, като подкрепят нашите представители – Радо Янков и световните ни младежки шампиони. Да напълним Студенец с хиляди усмихнати деца, които ще докажат“, призова Бобев.

 

Изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков благодари на федерацията по ски за това домакинство. „Благодаря и на г-жа Бориславова, че ни предостави възможността да развием курорта до това ниво. Страхотен екип подготви всичко тук, пистата е на световно ниво. Учим се и това е голям подарък за нас и за региона. Заслужили сме го. Очакваме и сняг утре, ще бъде истинско предизвикателство за екипа по поддръжка на пистата. Това са много сериозни състезания, държавата ни помага колкото може, но не е в състояние да покрие целия разход. Нуждаем се от законодателни промени, които да подпомогнат ски-спорта, туризма и икономическото развитие в България. Пожелаем успех, благодаря за съдействието от името на „Пампорово“ АД и пожелавам на Радо Янков да чуем химна тук при нас, завърши Беляков.

 

 

Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев, заяви, че за него това състезание носи удоволствие, защото знае каква е стойността на тази Световна купа. „Благодаря на Радо Янков и на федерацията, както и на ръководството и екипа на Пампорово. Всяка година този курорт се надгражда. Пожелавам успех на Радо, толкова много го обичаме, това е състезание, на което досега не сме били домакини. Организирали сме безплатен транспорт от Чепеларе до Пампорово, за да може всеки който желае да се наслади на състезанието, допълни Хаджиев.

 

 

„Пампорово е курортът който свързва нашите две общини и в последните години се развива видимо и спечели това признание, заяви в изказването си Николай Мелемов, кмет на Смолян. „Убеден съм че това няма да е последното голямо състезание тук. Подкрепяме ръководството на курорта, родопчани са гостоприемни и всички ще се убедят в това. Създадена е организация, за да може повече хора да гледат състезанията в събота и неделя и да подкрепят нашите, допълни още Мелемов.

 

Областният управител на Смолян Захари Сиракова бе категоричен, че Пампорово е чест да бъде домакин на Световната купа по сноуборд и елитът на сноуборда да дойде тук. „Пожелавам успех на всички състезатели, безпроблемна работа на организаторите и да се заредим с положителни емоции. Горди сме, че сме част от това грандиозно състезание, завърши Сираков.

Тази вечер от 18,00 ч е официалното откриване на Световната купа, а веднага след това е и тегленето на жребия за първия състезателен ден.
Четвъртък, 18 Януари 2024 21:41

Естер Ледецка с първи тренировки в Пампорово

Написана от
 Естер Ледецка с първи тренировки в Пампорово
 
Трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка направи първи тренировки в Пампорово. Чехкинята пристигна първа в родопския курорт от заявените 97 състезатели от 16 нации. Заедно с нея по тренировъчното трасе караха и асът ни Радослав Янков и словенската звезда Рок Маргуч, както и останалите български състезатели. Утре тренировките продължават в две сесии от 8 до 13,00 часа.  Церемонията по откриването ще започне в 18,00 ч в зала „Родопи“ на х-л „Перелик“. Веднага след нея от 18,30 ч е и тегленето на жребия за топ състезателите. Пампорово приема за първи път стартове за Световната купа на ФИС. В събота и неделя ще се проведат 2 паралелни слалома при мъжете и жените. Квалификациите и в двата дни са от 9,00 ч, а финалите от 13,00 ч.
Междувременно екипите на БФСки и „Пампорово“ АД завършиха финалната зона на писта „Стената“ където ще се проведе Световната купа. Така всичко за първото домакинство на Пампорово на състезания от най-високия ранг на ФИС вече е готово. 
10 сноубордисти ще представят България на Световната купа в Пампорово

България ще бъде представена от 10 състезатели в стартовете на паралелен слалом от Световната купа в Pamporovo (20-21 януари 2024 г.). Големият ас на отбора е носителят на Световната купа за 2016 Радослав Янков Radoslav Yankov, който днес ще кара в паралелния слалом за СК в Бад Гащайн. Шампионите на планетата при младите от Банско 2023 Тервел Замфиров и Петър Гергьовски, сребърният медалист от този шампионат Александър Кръшняк и четвъртият Кристиян Георгиев се подготвят на пълни обороти за Пампорово. Останалите ни представители за Световната купа са Теодора Пенчева, Димитър Ганчев, Георги Милчев, Станислав Вангелов и Петър Гьошарков. Официалните тренировки в Пампорово са насрочени за петък (19 януари). С най-голям тим в Пампорово пристига Австрия – 18 сноубордисти (11 мъже и 7 жени). Общо участие ще вземат 97 състезатели (мъже и жени) от 16 държави.
Община Чепеларе организира безплатен транспорт до и от Пампорово и за двата кръга от Световната купа по сноуборд паралелен слалом, които ще се проведат на писта “Стената”. Подробният график на транспорта, който ще тръгва от автогарата в Чепеларе, ще бъде публикуван на официалните интернет и фейсбук страници на Община Чепеларе. Осигурени са също и пакетирани храни за децата от училищата на територията на община Чепеларе, които са заявили, че желаят да присъстват и подкрепят Радослав Янков и останалите ни национали. На учениците ще бъдат раздадени още български флагове и вувузели. Безплатен транспорт за двата състезателни дни ще има и от Смолян, като детайли за организацията ще има в близките дни.
Пламен Вълков-Пресаташе на БФСки
Трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка идва за Световната купа в Пампорово
 

Трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка ще участва в стартовете от Световната
купа в Пампорово (20-21 януари). Чехкинята спечели титлите в паралелния гигантски
слалом от зимните игри в ПьонгЧанг 2018 и Пекин 2022. В Корея тя триумфира и в
супергигантския слалом в алпийските ски. Ледецка е 4-кратна носителка на голямата
световна купа по сноуборд и 3-кратна на малката световна купа в паралелния гигантски
слалом. В стартовете от СК има 21 победи и общо 35 подиума. За нея състезанията в
Пампорово ще са първи в сноуборда за новия сезон. Досега тя стартираше само в
световната купа по ски. През 2018-та година Ледецка спечели паралелния гигантски
слалом за СК в Банско, а малко след това триумфира с титлите на ски и сноуборд на
олимпиадата в Корея. Другата голяма звезда при дамите в Пампорово ще е Рамона
Терезия Хофмайстер (Гер), която е лидер в генералното класиране за Световна купа в
момента и 3-кратна носителка на големия Кристален глобус. При мъжете голямата звезда
в Пампорово несъмнено е Радослав Янков, който е първият българин спечелил голямата
Световна купа на ФИС (2016 г). Той взе през 2017-та и малкият глобус в Паралелния
гигантски слалом. В момента Янков е осми в класирането за световната купа в паралелния
слалом. Актуалният олимпийски шампион при мъжете от Пекин 2022 Бенямин Карл (Ав),
също ще стартира в Пампорово. Той води в момента в генералното подреждане за СК.
Лидерът за малката купа в Паралелния слалом Даниела Багоца (Ит) също е потвърдил
участие в Пампорово. В родопския курорт ще кара и последният носител на голямата
Световна купа Роналд Фишналер (Ит). Заявки за участие са изпратили сноубордисти от 16
държави. Пампорово приема за първи път стартове от най-високия ранг на ФИС.
Организатори са БФСки и Пампорово АД. Двата старта са в дисциплината паралелен
слалом и ще се проведат на писта "Стената", като се очаква за тях да дойдат в курорта
гости от цял свят. В момента се извършват дейности по подготовката на финалната зона.
Пистата се подготвя под вещото ръководство на директорът на стартовете за Световната
купа в Пампорово Виктор Гичев.  Домакините от Пампорово се подготвят да посрещнат по
най-добрия начин състезателите от цял свят и гостите на най-мащабната проява в спорта в
курорта и региона за 2024 година.
Събота, 23 Декември 2023 17:37

Коледно топ 8 за Радослав Янков в Давос

Написана от
Коледно топ 8 за Радослав Янков в Давос
 
 
Пореден силен резултат за Световната купа в алпийския сноуборд постигна днес в Давос
Радослав Янков.
Той зае осмо място в паралелния слалом, като това е втори пореден резултат в топ8 за него.
Радо влезе във финалите с у2-ти резултат от квалификациите.
На осминафинала Янков надви с 0,03 сек петия от пресявките Маурицио Бормолини.
В спор за място на полуфиналите Янков се изправи срещу австриеца Арвид Аунер и отстъпи с 27 стотни.
Аунер стигна до големия финал, който загуби от италианеца Даниеле Багоца. Със спечелените днес 32 точки Янков е 8-ми за купата в паралелния слалом. В генералното подреждане за Световната купа след 3 от 14 старта Радо е 11-ти със 70 т, а лидер е Едвин Корати със 185 т.
Страница 1 от 48

Pamporovo

V1 250x250 BG 2018

rodopinews 640pxX640px

 

Интернет страницата  не използва бисквитки (cookies).

Скъпи потребители,

От  25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това Родопи нюз ЕООД  приема нова "Политика за поверителност", съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.

 собственик -Родопи нюз ЕООД-Смолян