Печат на тази страница
Вторник, 29 Август 2017 10:10

Отборът на Златоград със сребро от „Шампион на Шампионите“ Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Отборът на Златоград със сребро от „Шампион на Шампионите“

 

Децата на „Златоград“ станаха втори в турнира „Шампион на Шампионите“, на който градът на Дельо Войвода бе домакин. Във възрастовата група, родени през 2006 г. лидер е „Арда 1924“ – Кърджали, а трети са момчетата на „Родопи“ – Момчилград. При набор 2005г. първенец е „Пълдин“ – Пловдив, следван от отборите на „Нефтохимик“ – Бургас и „Асти“ – Хасково. Отборът на „Витоша Бистрица“ – София е първи при родените през 2007 г., втори са „Арда 1924“ – Кърджали, а трети са „Локомотив“ – Дряново.

Турнирът „Шампион на Шампионите“ се проведе на Златоград Арена от  23 до 27 август. Мероприятието бе част от програмата за постигане целите на местната власт за развитие на футбола и масовия спорт като цяло, както и изграждането на дисциплина, работа в екип и здравословен начин на живот на децата. Състезанието е част и от превантивните дейности на МКБППМН за 2017 година, чийто цели са ограничаване на противообществените прояви извършени от малолетните и непълнолетните, стимулиране на децата да спортуват и да развиват социални умения и здравословен начин на живот. И те бяха постигнати - удоволствието на децата беше огромно, почувстваха се като истински футболни звезди, срещнаха други деца и свои идоли, научиха се на дисциплина и себеотдаване в името на отбора и победата, научиха се да уважават противника и да имат респект към съдия, треньор и публика.
Награждаването беше на 27.08.2017г. на Централния площад в Златоград, където всички участващи отбори, победителите и техните подгласници получиха от Кмета на Община Златоград, купи, медали и други предметни награди. Бяха отличени и най-добрите индивидуални състезатели по постове. Всички участници, треньори, съдии и гости на турнира останаха изключително доволни от организацията и заявиха готовност да посетят Златоград и следващата година.

Турнирът протече под патронажа на кмета на Златоград Мирослав Янчев.

rodopinews 2

Последните от rodopinews 2

Влезте, за да коментирате