Печат на тази страница
Неделя, 04 Февруари 2018 12:29

Чепеларе е градът с най-много олимпийци на глава от населението

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Чепеларе  е градът с най-много олимпийци на глава от населението

 vlcsnap-2018-01-31-21h46m06s099

Чепеларе  е градът с най-много олимпийци на глава от населението. От 21 представители от България на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг, четирима  са от Чепеларе. От общината , наброяваща малко над 5 хиляди души население, е родом  и Екатерина Дафовска, която донесе олимпийско злато за България.

 „Ние всички жители на Община Чепеларе сме невероятно горди и страшно много се вълнуваме, защото на Олимпийските игри ще изпратим четирима състезатели. Сноубордистът Радослав Янков, който ще бъде знаменосец, двама биатлонисти –Антон Синапов и Димитър Герджиков и още една сноубордистка, която е родом от София и много години живее в Чепеларе и ние си я знаем като чепеларката Теди Пенчева“, каза кметът на Чепеларе Славка Чакърова. От Чепеларе тръгва и Екатерина Дафовска, която преди 20 години печели   първия и единствен за България  златен медал  от  Нагано  на 9-ти февруари 1998. „ Пожелавам им успех, всеки да има своя ден, успех, шанс, късмет и дай Боже, да ни зарадват!“, казва развълнувана Екатерина Дафовска.

Датата на  официалното откриване на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг съвпада с датата, на която Катя Дафовска печели преди 20 години златния си олимпийски медал от Нагано. Чепеларци смятат това за добра поличба.

Последно променена в Неделя, 04 Февруари 2018 12:29
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате