Печат на тази страница
Събота, 28 Октомври 2017 09:52

47 пана участват тази година в конкурса "Най-оригинално пано от Смилянски фасул"

Написана от
Оценете
(0 гласа)
47  пана от фасул участват  тази година в конкурса "Най-оригинално пано от Смилянски фасул"
 
IMG 20171027 162032IMG 20171027 163849
 
47 са паната от фасул, които  участват  тази година в  надпреварата за призовите места в трите възрастови категории на конкурса "Най-оригинално пано от Смилянски фасул". Големият брой колективни пана доказва, че както за отглеждането на му, така и за изработването на пана от него, се изискват екипни усилия и работа, съобщават от Посетителски информационен център - Смилян. Пана са изработили децата  от детските градини и училищата в Смилян, Арда, Могилица, Търън и Смолян. 
Цялата красота и талант на участниците, може да се види  днес в зала 1 на Посетителски информационен център - Смилян в сградата на читалището. 

Петнадесетото издание на бобената фиеста, ще бъде дадено със залп на фасулевото  топче в 10.30 часа. Новата реколта от деликатесния сорт фасул ще бъде представена на изложение на производителите. Производителите  ще се състезават за най-атрактивно аранжиран щанд. Самодейци от местното читалище ще представят музикално- хумористична програма. Хиляди посетители, гости и туристи се очаква да пристигнат за ежегодния празник в „столицата на фасула” -Смилян. Гостите  ще бъдат почерпени с фасул- чорба и курбан.

Местните кулинарни рецепти са събрани в издание с джобен формат, удобен за ползване . Рецептурникът може да се  закупи от  Посетителски информационен център - Смилян. На празника ще могат да се опитат  вкусните бонбони от смилянски фасул, както и други кулинарни изкушения, приготвени специално за празника. 

IMG 20171027 161459

Последно променена в Събота, 28 Октомври 2017 10:01
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Влезте, за да коментирате