Спорт

Спорт (673)

Спорт

Пампорово стартирапредварителнапродажба на лифткартиSelectс промоционалнаценаот 82 лева

Промоционални цени за лифт карта и хотелско настаняване до края на октомври

От днес Пампорово пуска в предварителна продажба добре познатите ски карти“Select”, които могат да бъдат закупени до 31.10.2024 г.на възможно най-ниска цена. Картите ще бъдат с цена за еднодневна карта за деца (до 12 години) 49 лева, за младежи (до 21 години) – 69 лева и за възрастни (над 22 години) – 82лева. От днес могат да бъдат закупени същодвавида сезонни лифт карти –сезонна за делнични дни и сезонна без ограничения, както и ски карта Неделя сутрин “Select”,която важи за ползване в ден неделя от 08:45 до 12:45 часа, без предварително фиксирананеделяС нея напускащите в края на уикенда гости на Пампоровомогат да използват пиститедо последно,преди освобождаване на хотела. Новост за сезона е увеличената възраст на категория младежи в ценовата политика, които този сезон ще бъдат от 12 до 21 години включително. Очаква се лифт картите за сезона да бъдат драстично увеличени, предвид увеличената ставка на ДДС за ползване на спортни съоръжения, инфлацията и оперативните разходи.

Картите “Select” са без фиксирани дати за стартиране на ползването им, а клиентите сами избират датата.Активирането им става с първото преминаване, през който и да е турникет в ски зоната, в рамките на предстоящия зимен сезон и важат за последователни дни в зависимост от вида на картата. Лифт карти “Select” могат да бъдат закупени или презаредени само през уеб магазина на курорта. Получаването на ски картите за ски зона Пампоровостава през pick-up устройствата, картоматитеили на касите в курорта, чрез сканиране на QR код, генериран при закупуване през уеб магазина и получен като електронен ваучер на имейл. При наличие на картаза многократна употреба, презареждането става автоматично с въвеждане на WTP номера на пластиката. На разположение на гостите в курорта са шест pick-up устройствачетири картоматаза директна продажба и пет локации с по няколко каси затекуща продажба на карти

Всички закупили лифт карта за ски зона Пампорово ще могат да ползват отново като бонус ски зоната на Чепеларе, когато последнатае отворена. Цените на всички видове описани по-горе карти са обявени на официалната уеб страница на курортаwww.pamporovo.me.

Пампорово продължава тенденцията да прави подобрения в ски зоната, за да гарантира заснежаването дори при наличие на само 72 часов прозорец от подходящи условия за производство на изкуствен сняг. 

Новият 6-седалков лифт Малина-връх Снежанка значително облекчава трафика в ски зоната дори и в най-натоварените дни от сезона.

И през новия зимен сезон ски зонатав Пампорово ще бъде място за забавления. Южната частще елюбимафънзоназа фрийстайл с атрактивни съоръжения за скокове и забавни трикове, която се обслужва от стационарен ски влек. Най-малките пък ще се забавляват вснежнияпарк за обучение на начинаещи деца на ски център МалинаВ него децата могат даползват ски пътека, пързалка за спускане с туби,трасета с виражи и забавни препятствия. 

Двата водещи петзвездни хотели в курорта Перелик и Орловец запазват преференциалните условия и отстъпкидо 31.10.2024 г., като предлагат 25% отстъпка за ранни записвания, директно резервирани онлайн на www.pamporovo.me. Специални пакети за Студентски празник, Коледа и Нова година също могатда бъдат резервирани с отстъпка в официалните страници на хотели Перелик и Орловец.В програмата на хотелите през декември са предвидени музикални изпълнения и забавна програма в няколко последователни дни, анимация за деца и богато меню в празничните дни.

В тенденцията на все по-нарастваща необходимост от грижа за здравето, подобряване на имунната система и като продължение на философията на курорта за налагането му катоцелогодишен климатолечебен центърхотел Перелик доразвива персонализиранитеси здравни програми"Белодробна профилактика", "Релаксация и анти-стрес", "Терапия при контузии и наранявания", "Детоксикация в планината" и програма “Get fit”за подобряване на физическата форма и през зимния сезон. За първи път хотелът ще предлага и център за естетически и разкрасителни процедури.

Хотел Перелик 5* предлага комбинация от съвременна медицина и природни методи, осигурявайки иновативен холистичен подход за подобряване на здравето и благосъстоянието на своите гости катосе възползва от уникалните климатични условия и богати горски територии, идеални за рехабилитация и възстановяване.Терапевтичните пакети включват мануални и апаратни процедури като гунафореза, дълбока осцилация, магнитотерапия и компресотерапия.Гостите на хотела могат да се консултират с нутрициолог за здравословно хранене, да участват в походи със снегоходки, зимни спортове или да се отпуснат в СПА центъра на хотела. 

През новия зимен сезон врати отваря ексклузивна за дестинацията бутикова вила Арфа 5*. Луксозната резиденция носи чара и обаянието на изискана вила в италиански стил сред красивата природа на Родопите и гарантира уединение, стил иуют. Вилата разполага с 9 комфортни апартамента и 3 стаи, зимна градина, ресторант с камина, спа център с басен и закрит гараж. За гостите на вилата се предлагат доставка на лифт карти в стаята и индивидуален трансфер в ски зоната. Повече подробности може да научите на www.pamporovo.meили на 0700 17 702.

Специални програми с отстъпки за ски услуги и настаняване в хотели Орловец 5* и Перелик 5* ще има и презтозиактивен зимен сезон за картодържателите на БАКБ, ISICи абонати на А1.

Продължава съвместната програма между Пампорово АД и Turkish Airlines. Притежателите на карти за лоялност Miles&Smiles на Турските Авиолинии могат да събират клубни точки при закупуване на ски услуги и настаняване в петзвездните хотели Перелик, Орловец и бутикова вила Арфа, които да обменят за различни бонуси и привилегии при пътуване с авиокомпанията допълнителен багаж, ъпгрейд в бизнес класа, персонални услуги по време на полет, отстъпка за допълнителен билет и др.

С цел популяризиране на партньорската програма с Turkish Airlines, в периода на ранните записвания до 31.10.2024 г.,Пампорово предоставя Miles&Smiles летателни точки в троенразмер на всички лоялни клиенти на авиолинията и курорта, закупили пакетни ски услуги, дългосрочни лифт карти в Пампорово и настаняване в хотели Орловец 5*, Перелик 5* и бутикова вила Арфа 5*. 

Повече информация и директни резервации на www.pamporovo.me

Откриха обновената мултифункционална спортна площадка в Чепеларе
 
Обновената мултифунционална спортна площадка Чепеларе, финансирана по проект, подаден от Община Чепеларе към Министерството на младежта и спорта, бе официално открита в присъствието на множество официални лица, представители на държавната и местната власт, видни спортисти, жители и гости на града.
Сред официалните лица и гости на събитието присъстваха Георги Глушков – настоящ служебен министър на младежта и спорта, Весела Лечева – бивш министър на младежта и спорта, Екатерина Петрова – председател на Общински съвет Чепеларе, Антоанета Боева – началник на кабинет ММС, Стоян Кузмов –заместник0кмет на община Чепеларе, председателят на УС на Българска Федерация по тенис Стефан Цветков, Лъчезар Танев – виден български футболист, Радослав Янков – сноубордист номер 1 на България, общински съветници, представител на строителната фирма, изпълнител на проекта, общественици и др. Те бяха посрещнати типично по родопски с пита, мед и химна на Родопа планина, в изпълнение на Илия Учиков - родопска каба гайда и Мариана Ангелова – народна певица.
Тържествената церемония по откриването на комплекса започна с неговото освещаване и водосвет, отслужен от свещеник Апостол Аролски и иподякон Симеон Даскалов.
Последва официалното прерязване на лентата от Боран Хаджиев -кмет на община Чепеларе, Георги Глушков и Весела Лечева - настоящ и бивш министър на младежта и спорта на Република България.
„Изключително съм развълнуван, защото това, за което работим в нашата община, се получава. Истински се радвам, че съм застанал между двама изключителни спортисти - когато се съчетаят спорта с ръководните длъжности, които имат, ние се радваме на такива спортни съоръжения“ , каза кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев. „Ще направим всичко възможно това съоръжение да работи“, допълни Хаджиев, след като благодари на всички, свързани с реализацията на проекта „Подобряване на условията за спорт чрез обновяване на спортна площадка в Община Чепеларе“.
„Много се радвам днес тук да сме заедно на откриването на това прекрасно спортно съоръжение. Още когато слагах подписа си върху договора, бях убедена, че всеки 1лев ще бъде изхарчен по най-добрия начин и община Чепеларе ще има един модерен спортен комплекс. Бях убедена, защото познавам Боран Хаджиев, вашият кмет, от много години. Той е един от най-успешните треньори и специалисти за всички времена в България. Поздравления към такива хора, дали ни толкова много гордост и сълзи в очите, когато сме виждали българският флаг да се вее на най-високото стъпало на Олимпийските игри. Знам колко трудно е в днешно време да инвестираш в спортна инфраструктура и затова вие трябва стова ваше ново съоръжение. Това е инвестиция в здравето на най-малките, инвестиция за хората от активната възраст, за най-възрастните, за всички онези, които се занимават и обичат спорта. Към всички вас, искам да ви призова да знаете, че няма да имате загубено време, ако го прекарвате в спорт на спортните площадки, защото спортът е най-бързата пътека за успешна реализация на всеки един от вас. Довиждане, на добър час и да се надяваме да се гордеем с вашите постижения тук на това спортно съоръжение“, каза Весела Лечева в топлото си емоционално обръщение към присъстващите на официалното откриването на площадката, чието финансиране бе осигурено от ММС по времето, когато тя беше министър.
„За мен е удоволствие да бъда заедно с вас, заедно с госпожа Лечева и с вашия кмет да открием с радост това съоръжение, което е плод на усилията на Министерството на младежта и спорта и на Община Чепеларе, за да може вашите деца да бъдат стимулирани да следват славните спортни традиции на вашият град. Имате с какво да се гордеете. Пожелавам Ви на тази спортна площадка, вашият спортен дух да роди нови шампиони, които да напишат имената си със златни букви в историята на българския спорт. Бъдете здрави и нека ви е честита новата придобивка“. С тези думи министърът на младежта и спорта Георги Глушков отправи своят поздрав по случай обновяването на спортния комплекс в Чепеларе.
Последва изиграване на традиционното „сворнато хоро“ от танцов състав „Евридика“ към ЦПЛР ОДК – Чепеларе като специален поздрав към официалните лица и гости, с което официалната част на събитието приключи.
Веднага след това на тенис кортовете започна I-ви Турнир по тенис на корт за ”CHEPELARE – AMER SPORTS” CUP във възрастови групи до 10 и до 12 години – момичета и момчета, в който се включиха над 30 деца от градовете Кърджали, Смолян, Чепеларе и Асеновград.
Не липсваха и приятни изненади на тенис кортовете с включването на председателят на УС на Българска Федерация по тенис Стефан Цветков и нашата гордост Радослав Янков – сноубордист номер 1 на България, които размениха няколко удара с най- малкия тенисист на корта Кристиян Солучков от Тенис клуб Кърджали при треньор Филип Згуров.
На комбинираното игрище за баскетбол, волейбол и футбол паралелно с турнира по тенис се проведоха Турнир по народна топка за ученици от III и IV клас при СУ „Васил Дечев“ и Турнир по волейбол за ученици от ПГСГСТ „Никола Й. Вапцаров“. Тези два ученически турнира са част от спортните мероприятия, с които Чепеларе се включва в инициативата „Нестле за Живей Активно“.
По време на събитието, освен основната програма, всички желаещи ще имаха възможност да се включат в разнообразни свободни спортни активности, в комбинираната зона за отдих и спорт на спортния комплекс.
Припомняме, че инвестицията по „Подобряване на условията за спорт чрез обновяване на спортна площадка в Община Чепеларе“ е в размер на 624 124,82 лв. Благодарение на предоставената от Държавния бюджет финансова подкрепа ще бъде осъществена основната цел на проекта, а именно да допринесе за осигуряването на подходяща инфраструктура, която да доведе до създаване на по-добри условия за спорт, отдих и туризъм в община Чепеларе.
Спортната площадка е разделена на 4 зони. Зона 1 представлява комбинирано игрище за футбол, баскетбол и волейбол. Зона 2 е комбинираната зона за отдих и спорт, разделена на няколко сектора - площадка за фитнес на открито, тенис на маса, маси за отдих или настолни игри на открито, както и сграда със съблекални и трибуни, включващи 40 места, разположени върху покрива на съблекалните. Зона 3 включва 2 тенис корта. Зона 4 представлява зрителски трибуни с 420 места за наблюдение.
 
Чепеларе предоставя безвъзмездно ползването на обновения съвременен спортен комплекс
 
Чепеларе предоставя безвъзмездно ползването на обновения съвременен спортен комплекс от 1 август до края на месец септември за своите жители и гостил и волейбол: 0885 02 12 12.
Предстои насрочване на Общо събрание за избиране на Управителен съвет за учредяване на тенис клуб в гр. Чепеларе, датата и часа ще бъдат оповестени публично.
Условно спортният комплекс е разделена на 4 зони.
Зона 1 представлява комбинирано игрище за футбол, баскетбол и волейбол.
Зона 2 е разделена на няколко сектора като в нея са вместени площадка за фитнес на открито, тенис на маса, маси за шах и табла на открито и сграда със съблекални със трибуни, включващи 40 места, разположени върху покрива на съблекалните.
Зона 3 включва 2 тенис корта.
Зона 4 представлява зрителски трибуни за наблюдение на игрите. Ремонтирана е и административната сграда.
Зоните 1 (комбинирано игрище за футбол, баскетбол и волейбол ) и 3 (двата тенис корта) са покрити с МНОГОПЛАСТОВА СПОРТНА НАСТИЛКА. Това са т.нар. „бързи“ настилки, които заменят досегашния „шамот“ (мляна тухла). На „бързите“ настилки се играе много по-динамично. Настилката от акрилно покритие не се влияе от атмосферните условия, дълготрайна е и е удобна за експлоатация и поддръжка. Със същата съвременна спортна настилка е покрита зоната за фитнес на открито, а участъка около сградата със съблекалнята е настлан с цветни вибропресовани павета.
Четвъртък, 04 Юли 2024 18:09

Чепеларе чества 100-годишнината на Иван Раев

Написана от
Чепеларе чества 100-годишнината на Иван Раев
 
 449991440 881978377295383 103368867570697752 n
449992114 881979230628631 1114632447271019314 n
Магичният звук на родопски каба гайди възвести вековния юбилей на емблематичния ни съгражданин Иван Раев. По време на звученето им столетникът не спираше да се кланя и отново да даде непреходен личен пример, че пред този звук можем само да мълчим и да се преклоним.
Тържеството, организирано от близките на любимия ни вековен рожденик уважиха кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев и председателят на Общински съвет Чепеларе Екатерина Петрова, които го изненадаха с подаръци и разкошна торта със скиор.
„Ако искате да разберете защо Чепеларе живеем до сто години трябва да отидете при бай Иван да ви каже как трябва да се храните, как трябва да се движите, как да общувате. Чепеларе се гордеем с много неща, но ти си човекът, който винаги ни е вдъхновявал - да живеем като теб, да общуваме, да караме ски, да се разхождаме в планината да плуваме два три километра на ден. Благодаря ти, благодаря и на всички вас, че сте тук, защото на празник като на празник, като имаме юбиляр, а той не е случаен.“ С тези думи кметът на община Чепеларе се обърна към столетника стрико Ваньо.
 
449697853 881978463962041 8562551586423418781 n

„Пред всички вас, пред цяло Чепеларе, пред цяло Пампорово, се прекланям!“- заяви Иван Раев и допълни „През цялото развитие на Пампорово, аз съм присъствал.“
Всички дами на неговия празник получиха цвете от негово име – кавалер и на 100 години! Вдъхновени от духа на бай Иван гостите на празненството извиха родопско хоро край него, начело с градоначалника. С усмивка и на крака Иван Раев духна своите 100 свещички на юбилейната торта, а всички присъстващи му пяха песента за рожден ден!
Столетникът дари на община Чепеларе златна роза, получена от министъра на туризма Мариана Николова с думите: „Предавам я на кмета на града Боран Хаджиев, който не е само кмет, но и създател на снежната икономика.“
На въпрос от медии „какво е да си на сто години“, Иван Раев отговори с усмивка:
„Сега има изкуствен интелект, аз съм естествен интелект.“
Вдъхновяваща, емоционална и изпълнена с положителни емоции бе празничната вековна юбилейна годишнина на Иван Раев, който шегувайки се покани всички присъстващи на 200 – годишнината си.
Горди и благодарни сме, че е наш съгражданин и му желаем здраве и спокойствие, за да ни радва с позитивизма си и още дълги години да бъде живата легенда на Чепеларе и Пампорово.
449998886 881979187295302 3333795279599333739 n
Най-вързастният скиор Иван Раев от Чепеларе празнува 100 години
 
IMG 2581
Чeпeлape щe oтбeлeжи днес тъpжecтвeнo 100-гoдишния юбилeй нa лeгeндapният cĸиop Ивaн Paeв. Πo cлyчaй юбилeя нa Paeв, гpaждaни нa Чeпeлape ca opгaнизиpaли пpaзнeнcтвo c гaйди в мexaнa дo cтapaтa aвтoгapa, a тopтaтa e ocигypeнa oт Oбщинa Чeпeлape, cъoбщиxa oт пpecцeнтъpa нa oбщинaтa. Ha минaлия poждeн дeн, личнo ĸмeтът Бopaн Xaджиeв yвaжи видният чeпeлapeц, ĸaтo мy пoднece тopтa.
Бай Иван e eдин oт нaй-възpacтнитe yчитeли пo cĸи и  нaй-възpacтният aĸтивeн cĸиop в Пампорово. 
 Община Мадан организира турнир по мини футбол по повод Празника на града 
 
Община Мадан организира по повод Празника на града /23 и 24.08.2024 г./ турнир по мини футбол, който ще се проведе на игрището пред Спортния комплекс.
Отборите, които желаят да вземат участие в турнира, могат да се запишат в Общинска администрация – Мадан, етаж 3, стая 305 в срок до 17.07.2024 г.
Техническата конференция ще се проведе в сградата на Общинска администрация на 17.07.2024г. от 15.30 часа, зала 310.
Започна издаването на карти за безплатен достъп на деца от Смолян  до ски пистите в Пампорово
 
За десета поредна година Обшина Смолян и Пампорово-АД ч, ще зарадват децата-скиори. От днес  . Безвъзмездно могат да се ползват всички лифтове и съоръжения в ски зоната на курорта от 20 март т.г. до края на зимния сезон. Родителите, които желаят тяхното дете да ползва въжените линии, трябва да отидат до касите на Центъра за информация и услуги на гражданите в Община Смолян, за да бъдат оформени документите и да им бъде предоставена безплатна поименна карта.
Понеделник, 12 Февруари 2024 12:48

Големи намаления от началото на март в Пампорово

Написана от
Големи намаления от началото на март в Пампорово
 
От 5 март до края на зимния сезон в курорта влизат в сила нови по-ниски цени на лифт картата, ски пакетите и хотелското настаняване в петзвездните хотели Орловец и Перелик.
Цената на еднодневната лифт карта за възрастен (от 22 до 65 години) става 75 лева, за младежи (от 12 до 22 години) и възрастни над 65 години – 59 лева и за деца (от 7 до 12 години) - 45 лева. Лифт картата в пакет с оборудване ще бъде на цена от 85 лева за възрастен, 64 лева за младеж и 50 лева за дете на ден.
С цел стимулиране на повече активности сред подрастващите, от 5 март Пампорово обявява ексклузивни пакети за деца и младежи и увеличава възрастта в категория младеж от 18 на 22 години. Пълните ски пакети за минимум два дни, които включват целодневна лифт карта, оборудване и 4 часа ски обучение в група, започват на цени от 88 лева за дете и 121 лева за младеж да ден. Заниманията за най-малките в детската ски градина на ски център Малина ще бъдат на цена 40 лева полудневно обучение и 70 лева за целодневно обучение с включен обяд. Ски услугите се предлагат в гардеробите на Пампорово АД.
От 5 март петзвездните хотели Перелик и Орловец също обявяват специални мартенски пакети с 50% отстъпка при престой в дните от Неделя до Четвъртък на цени от 80 лева на човек на ден. Атрактивни намаления и специални семейни оферти за хотел Орловец са актуални още през февруари в т.нар. Family days от 25 до 29 февруари 2024 г. До края на сезона гостите на двата хотела могат да се възползват от безплатен детски кът с анимация в хотел Перелик. Резервация може да се направи бързо и лесно на www.pamporovo.me, сайтовете на хотелите или телефон 0700 17 702.
Условията за зимни спортове в Пампорово са добри. В курорта работят 13 лифтови съоръжения и 15 писти, детски парк на ски център Малина и нов снежен парк на южните писти, които се поддържат и обработват ежедневно. Благодарение на стабилната основа от изкуствен сняг, ски зоната през март се очаква да бъде стабилна с добри условия за ски и сноуборд.
И тази година през март Пампорово е домакин на няколко събития и спортни надпревари. Месецът стартира с традиционно за курорта спускане с български трибагреници и носии, с което ще бъде отбелязан националния празник 3 март. Младите надежди ще премерят сили и демонстрират умения в състезания за купи „Пампорово“, „Амер спортс“ и „Радо Янков“, а в края на месеца курортът ще бъде отново домакин на традиционната зимна студентска универсиада. Зимният сезон в Пампорово се планира да продължи до края на априлската ваканция.
 
Община Чепеларе ще отбележи със зимен Олимпийски ден 26 години златен олимпийски медал по биатлон
 
На 9 февруари 2024 г. /петък/ Община Чепеларе традиционно ще организира спортен празник в чест на Екатерина Дафовска, за да се отбележи и помни единственият златен олимпийски медал по биатлон, който тя донесе за България от Зимна Олимпиада в Нагано 1998 г.
Тази година се навършват 26 години от спечелването на медала от чепеларската биатлонистка и това ще бъде отбелязано с много игри и състезания за втора поредна година във възобновения детски зимен център за начално обучение "Дьортевото" в град Чепеларе.
Програмата ще запоне в 9.15 часа с приветствия от кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев, лично от самата олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска и сноубордист номер 1 на България Радослав Янков.
От 09:30 часа стартират състезания по дърпане с гуми и дърпане с въже за ученици от 1-ви до 7-ми клас. От 11:00 часа е забавното състезание по спускане с шейни тип „лопатка“ за ученици от 1-ви до 4-ти клас. Най- малките ще бъдат зарадвани с разнообразни щафетни игри.
Желаещите ще могат да се насладят на топъл билков чай.
От 12:00 до 13:00 часа СК „Рожен Чепеларе - 2016“ с Председател Екатерина Дафовска ще демонстрират стрелба с лазерна пушка.
В 13:00 часа започват Състезанията по ски и сноуборд (слалом) за момичета и момчета в различни възрастови групи.
След награждаването на класиралите се в състезанията, от 15:30 часа ще бъде възобновена традицията от 2003 година „Хвани кашкавалената питка“.
От 17:00 часа снежното олимпийско парти в Чепеларе ще продължи с гост DJ Damyanov, настроение и вкусни храни и напитки.
Снежният парк функционира безплатно за децата, гостите и жителите на община Чепеларе. Разполага с оръдие за изкуствен сняг и машина за обработка на пистата, транспортна ски пътека, фургон за преобличане и съхранение, шейни тип „лопатка“ и др.
В тазгодишното провеждане на събитието съ-организатори и спонсори са „Пампорово“ АД и Сдружението на хотели, ресторантьори и търговци в гр.Чепеларе.
Хубавите емоции, време и условия на пистите, както и в хотелите и къщите за гости в община Чепеларе са гарантирани, така че очакваме желаещите любители на зимните спортове да станат част от ЗИМЕН ОЛИМПИЙСКИ ДЕН на 9 февруари 2024г. (петък) и да се насладят на ЗИМЕН ДЕТСКИ ПАРК „ДЬОРТЕВОТО“ в гр. ЧЕПЕЛАРЕ.
Вторник, 23 Януари 2024 21:57

Ученически игри се проведоха в Девин

Написана от
Ученически игри се проведоха в Девин
 
 
 
421540585 1350158479034939 3648880278774681182 n
На 23 януари 2024 година се проведоха поредните турнири от Ученическите спортни игри за учебната 2023/2024 година – по Тенис на маса и по Шахмат.
Домакин на общинския кръг на турнира по Тенис на маса беше Професионална гимназия по електротехника „Александър Попов“, гр. Девин. Съгласно утвърдените от министъра на младежта и спорта Правила за организиране и провеждане на ученическите игри, турнирът по тенис на маса се проведе в две възрастови категории: VIII-X клас и XI-XII клас, с участници от две общински училища – Средно училище „Христо Ботев“, гр. Девин и ПГЕ „А. С. Попов“, гр. Девин. И в двете възрастови групи победители са отбори на ПГЕ „А. С. Попов“, гр. Девин, които ще представят община Девин в областния кръг на Ученическите игри в гр. Смолян.
За спорта Тенис на маса във възрастова категория V-VII клас за участие в областния кръг служебно се класира отбора на Основно училище „П. Кр. Яворов“, с. Гьоврен.
Отново на 23 януари 2024 г. се проведе и общинския кръг на състезанието по Шахмат, което се състоя под домакинството на СУ „Христо Ботев“, гр. Девин. В оспорван турнир бяха отборите на 3 общински училище – СУ „Хр. Ботев“, ОУ „Гео Милев“, с. Грохотно и ОУ „П. Кр. Яворов“, с. Гьоврен. На първо място се класира отборът на СУ „Христо Ботев“, гр. Девин; на второ – ОУ „Гео Милев“ и на трето – ОУ „П. Кр. Яворов“.
Отличените отбори и участници в игрите бяха наградени от зам. - кметът на Община Девин инж. Николай Юруков и Капка Бешева-Рахнева, началник на отдел “Хуманитарни дейности и програми по заетост”.
Страница 1 от 49

Pamporovo

V1 250x250 BG 2018

rodopinews 640pxX640px

 

Интернет страницата  не използва бисквитки (cookies).

Скъпи потребители,

От  25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това Родопи нюз ЕООД  приема нова "Политика за поверителност", съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.

 собственик -Родопи нюз ЕООД-Смолян