Туризъм

Туризъм (570)

Пампорово стартирапредварителнапродажба на лифткартиSelectс промоционалнаценаот 82 лева

Промоционални цени за лифт карта и хотелско настаняване до края на октомври

От днес Пампорово пуска в предварителна продажба добре познатите ски карти“Select”, които могат да бъдат закупени до 31.10.2024 г.на възможно най-ниска цена. Картите ще бъдат с цена за еднодневна карта за деца (до 12 години) 49 лева, за младежи (до 21 години) – 69 лева и за възрастни (над 22 години) – 82лева. От днес могат да бъдат закупени същодвавида сезонни лифт карти –сезонна за делнични дни и сезонна без ограничения, както и ски карта Неделя сутрин “Select”,която важи за ползване в ден неделя от 08:45 до 12:45 часа, без предварително фиксирананеделяС нея напускащите в края на уикенда гости на Пампоровомогат да използват пиститедо последно,преди освобождаване на хотела. Новост за сезона е увеличената възраст на категория младежи в ценовата политика, които този сезон ще бъдат от 12 до 21 години включително. Очаква се лифт картите за сезона да бъдат драстично увеличени, предвид увеличената ставка на ДДС за ползване на спортни съоръжения, инфлацията и оперативните разходи.

Картите “Select” са без фиксирани дати за стартиране на ползването им, а клиентите сами избират датата.Активирането им става с първото преминаване, през който и да е турникет в ски зоната, в рамките на предстоящия зимен сезон и важат за последователни дни в зависимост от вида на картата. Лифт карти “Select” могат да бъдат закупени или презаредени само през уеб магазина на курорта. Получаването на ски картите за ски зона Пампоровостава през pick-up устройствата, картоматитеили на касите в курорта, чрез сканиране на QR код, генериран при закупуване през уеб магазина и получен като електронен ваучер на имейл. При наличие на картаза многократна употреба, презареждането става автоматично с въвеждане на WTP номера на пластиката. На разположение на гостите в курорта са шест pick-up устройствачетири картоматаза директна продажба и пет локации с по няколко каси затекуща продажба на карти

Всички закупили лифт карта за ски зона Пампорово ще могат да ползват отново като бонус ски зоната на Чепеларе, когато последнатае отворена. Цените на всички видове описани по-горе карти са обявени на официалната уеб страница на курортаwww.pamporovo.me.

Пампорово продължава тенденцията да прави подобрения в ски зоната, за да гарантира заснежаването дори при наличие на само 72 часов прозорец от подходящи условия за производство на изкуствен сняг. 

Новият 6-седалков лифт Малина-връх Снежанка значително облекчава трафика в ски зоната дори и в най-натоварените дни от сезона.

И през новия зимен сезон ски зонатав Пампорово ще бъде място за забавления. Южната частще елюбимафънзоназа фрийстайл с атрактивни съоръжения за скокове и забавни трикове, която се обслужва от стационарен ски влек. Най-малките пък ще се забавляват вснежнияпарк за обучение на начинаещи деца на ски център МалинаВ него децата могат даползват ски пътека, пързалка за спускане с туби,трасета с виражи и забавни препятствия. 

Двата водещи петзвездни хотели в курорта Перелик и Орловец запазват преференциалните условия и отстъпкидо 31.10.2024 г., като предлагат 25% отстъпка за ранни записвания, директно резервирани онлайн на www.pamporovo.me. Специални пакети за Студентски празник, Коледа и Нова година също могатда бъдат резервирани с отстъпка в официалните страници на хотели Перелик и Орловец.В програмата на хотелите през декември са предвидени музикални изпълнения и забавна програма в няколко последователни дни, анимация за деца и богато меню в празничните дни.

В тенденцията на все по-нарастваща необходимост от грижа за здравето, подобряване на имунната система и като продължение на философията на курорта за налагането му катоцелогодишен климатолечебен центърхотел Перелик доразвива персонализиранитеси здравни програми"Белодробна профилактика", "Релаксация и анти-стрес", "Терапия при контузии и наранявания", "Детоксикация в планината" и програма “Get fit”за подобряване на физическата форма и през зимния сезон. За първи път хотелът ще предлага и център за естетически и разкрасителни процедури.

Хотел Перелик 5* предлага комбинация от съвременна медицина и природни методи, осигурявайки иновативен холистичен подход за подобряване на здравето и благосъстоянието на своите гости катосе възползва от уникалните климатични условия и богати горски територии, идеални за рехабилитация и възстановяване.Терапевтичните пакети включват мануални и апаратни процедури като гунафореза, дълбока осцилация, магнитотерапия и компресотерапия.Гостите на хотела могат да се консултират с нутрициолог за здравословно хранене, да участват в походи със снегоходки, зимни спортове или да се отпуснат в СПА центъра на хотела. 

През новия зимен сезон врати отваря ексклузивна за дестинацията бутикова вила Арфа 5*. Луксозната резиденция носи чара и обаянието на изискана вила в италиански стил сред красивата природа на Родопите и гарантира уединение, стил иуют. Вилата разполага с 9 комфортни апартамента и 3 стаи, зимна градина, ресторант с камина, спа център с басен и закрит гараж. За гостите на вилата се предлагат доставка на лифт карти в стаята и индивидуален трансфер в ски зоната. Повече подробности може да научите на www.pamporovo.meили на 0700 17 702.

Специални програми с отстъпки за ски услуги и настаняване в хотели Орловец 5* и Перелик 5* ще има и презтозиактивен зимен сезон за картодържателите на БАКБ, ISICи абонати на А1.

Продължава съвместната програма между Пампорово АД и Turkish Airlines. Притежателите на карти за лоялност Miles&Smiles на Турските Авиолинии могат да събират клубни точки при закупуване на ски услуги и настаняване в петзвездните хотели Перелик, Орловец и бутикова вила Арфа, които да обменят за различни бонуси и привилегии при пътуване с авиокомпанията допълнителен багаж, ъпгрейд в бизнес класа, персонални услуги по време на полет, отстъпка за допълнителен билет и др.

С цел популяризиране на партньорската програма с Turkish Airlines, в периода на ранните записвания до 31.10.2024 г.,Пампорово предоставя Miles&Smiles летателни точки в троенразмер на всички лоялни клиенти на авиолинията и курорта, закупили пакетни ски услуги, дългосрочни лифт карти в Пампорово и настаняване в хотели Орловец 5*, Перелик 5* и бутикова вила Арфа 5*. 

Повече информация и директни резервации на www.pamporovo.me

Летище София ще се превърне в най-големия хъб за техническо обслужване в авиацията

Летище София ще се превърне в най-големия хъб в Източна Европа за техническо обслужване в авиацията. Това беше подчертано днес по време на среща между министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова и представители на авиационния бранш. 

Министър Стоянова изрази готовност за участие в работни и иновативни срещи и пълна подкрепа за всички нови проекти в сектора. По време на разговора бяха поставени въпроси, свързани с кадровата обезпеченост в отрасъла, инфраструктурата на Северен район на летище София, валидацията на документи на чуждестранни пилоти в България и други.

  

Добрият диалог в авиационния сектор води до добри решения, заяви в края на срещата министър Стоянова.

Министър Милошев: Фестивалът на киселото мляко в с. Момчиловци е мост в отношенията ни с Китай
 
 
Фестивалът на киселото мляко е мост в отношенията ни с Китай и е отлична възможност за китайските туристи да посетят един от най-красивите региони в нашата страна, подчерта министърът на туризма Евтим Милошев по време на работната среща с акцент Фестивал на Киселото мляко в с. Момчиловци. В нея участие взеха Н. Пр. Дай Цинли, посланик на Китай у нас, Сийка Карталова-Суркова, кмет на с. Момчиловци, актьорът Ненчо Илчев, основател на музея на илюзионното изкуство в Момчиловци и Иван Тодоров от български център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, който е и сред организаторите на Фестивала.
Сийка Карталова-Суркова благодари на министър Милошев за оказаната подкрепа и за тазгодишния празник, който ще се проведе от 30 август до 1 септември. Иван Тодоров подчерта, че тази година на Фестивала ще бъде представено и китайското изкуството Кеси.
Н. Пр. Дай Цинли подчерта, че киселото мляко от с. Момчиловци е добре познато в Китай, където обръщат голямо внимание на здравеопазването и дълголетието, и изрази мнение, че с. Момчиловци има потенциал ще бъде много популярна туристическа дестинация сред китайските туристи в България.
Министър Милошев изтъкна, че в с. Момчиловци китайските туристи имат възможност да посетят и Музея на илюзионното изкуство, който се посещава от 200 туриста дневно. „Когато го откривахе миналата година имах упрек от много колеги, защото се съмняваха кой ще отиде до Момчиловци, за да посети музея, но аз отстоявах, че той трябва да е там, защото човек не трябва да забравя откъде е тръгнал“, каза илюзионистът и актьор Ненчо Илчев, който е и основател на музея.
 
Вторник, 27 Август 2024 23:48

Фестивал на киселото мляко 2024 - Програма

Написана от
Фестивал на киселото мляко 2024 - Програма
 
 
ФЕСТИВАЛ НА КИСЕЛОТО МЛЯКО – КУЛТУРА И ТРАДИЦИИ
2024 MOMCHILOVTSI YOGURT CULTURE FESTIVAL
30.08-01.09.2024г.
 
30-ТИ АВГУСТ – ПЕТЪК
16:30 – 17:00 ч.
Начало на „Народно веселие“ – открита сцена пред Кметство Момчиловци
Начало на „Народно веселие“ – открита сцена пред Кметство Момчиловци
Певчески фолклорни групи и читалище „Светлина“ с. Момчиловци
Изложение на производители на млечни продукти
Изложение на народни художествени занаяти, био и еко натурални продукти
Павилион на китайската култура и занаяти
17:00 – 19:00 ч.
Оркестър гайди при читалище „Светлина“ с. Момчиловци, с песенни изпълнения на традиционни родопски песни
Церемония по официално откриване на 7–ми „Фестивал на киселото мляко – култура и традиции“ – с. Момчиловци 2024
Обръщения от официални гости на събитието
Закриване на лятно училище по Китайски език и връчване на сертификати от Институт Конфуций
Ритуал по откриване и обявяване посланието на фестивала за 2024 г.
19:15 – 21:30 ч. Празничен концерт
Китайско традиционно изкуство
Фолклорен Спектакъл с ансамбъл „Българе“ и изпълнения от народната певица Татяна Сърбинска
21:30 – 00:00 ч.
Концерт на Оркестът Рожен
 
 
31-ВИ АВГУСТ – СЪБОТА
Празнична програма „Народно веселие“ за гостите на фестивала през целия ден на площада пред Кметство Момчиловци
Изпълнения на фолклорни групи
Изложение на производители на млечни продукти
Изложение на народни художествени занаяти, био и еко продукти
Павилион на китайска култура и занаяти
Детска фестивална програма
10:30 – 13:30 ч.
Конкурс за детска рисунка на тема „Вълшебството на киселото мляко“
15.00 – 16.00 ч. – Детска занаятчийска работилничка
Програма за малки и големи
11.30 – 16.00 ч. – Демонстрация на KESI Silk art – изкуство за тъкане на коприна
11.00 – 17.00 ч. – Работилница за керамични чаши с грънчарско колело
15.00 – 16.00 ч. – Работилница по превод на древнокитайска поезия, отворена за всички знаещи, поназнайващи и незнаещи китайски език
10:30 – 16:00 ч. – Културно-туристически базар от Китайски културен център
10:30 – 16:00 ч.
Фолклорни изпълнения – програма на самодейни състави от региона
Демонстрация на Китайски културни традиции
Изпълнения на традиционни китайски музикални инструменти
Приготвяне на Боб с манатарки по родопски на площада от Chef’s club Смолян и шеф Светлозар Георгиев
Представяне на продукти с Mosibiotic на база бактерията за производство на кисело мляко, изолирана в района на Момчиловци Лактобацилус Булгарикус LB-RM1
„Биене на масло“ – демонстрация на традиционна местна техника за избиване на масло
20:00 – 22:00 ч.
Празничен спектакъл – „Красотата на Родопите“
7-ми Национален конкурс „Мис Родопи – Кралица на киселото мляко“ – Момчиловци 2024 – представяне на участничките в 3 кръга
Водещ – Богдан Томов
Музикални изпълнения
водещ – Богдан Томов
Празнични фойерверки
Концерт на Рок група Диана Експрес
 
 
01-ВИ СЕПТЕМВРИ – НЕДЕЛЯ
Празнична програма „Народно веселие“ за гостите на фестивала през целия ден, организирана на площада пред Кметство Момчиловци
Изпълнения на фолклорни групи гости на Фестивала
Изложение на производители на млечни продукти
Изложение на народни художествени занаяти, био и еко продукти
Павилион на китайска култура и занаяти
10:00 – 11:30 ч.
Фолклорни изпълнения на групи гости на Фестивала
10:30 – 11:30 ч.
Детска занаятчийска работилничка
11:30 – 12:00 ч. – Забавни състезания
Надпиване с айрян
Скоростно изяждане на кисело мляко
*Участие в състезанията може да заяви всеки посетител на фестивала записал се до 11:15 ч.
11:00 – 13:30 ч. – Кулинарно шоу
Приготвяне на „Курбан чорба по стара родопска рецепта“ от Chef’s club Смолян и шеф Светлозар Георгиев
Представяне на продукти с Mosibiotic на база бактерията за производство на кисело мляко, изолирана в района на Момчиловци Лактобацилус Булгарикус LB-RM1
„Биене на масло“ – демонстрация на традиционна местна техника за избиване на масло
12:00 – 12:30 ч. – Награждаване на победителите от детския конкурс и забавните игри
12:30 ч. – Връчване на сертификати за дълголетие на гостите от Китай
13:30 ч. – Закриване на фестивала
Организаторите си запазват правото да правят промени в програмата.
Вторник, 02 Юли 2024 20:25

Пампорово откри летния сезон

Написана от
Пампорово откри летния сезон
 
Пампорово посрещна днес първите за летния сезон туристи, информира за БТА Татяна Маринова, маркетинг директор на „Пампорово“ АД. Курортът откри сезона, пускайки в движение двата основни лифта – от „Студенец“ до вр. Снежанка и от „Студенец“ до Туристическия център.
Отворени са Велопаркът, приключенски парк „Язовира“, Туристическият център и петзвездният хотел „Перелик“. Наред с маршрутите за пешеходен и вело туризъм, Пампорово акцентира през летния период върху климатолечебни и възстановителни програми.
Предимно български туристи се очакват в курорта през лятото, според прогнози на "Пампорово" АД.
За маршрутите от летните програми са осигурени специализирани планински водачи, вело инструктори, екскурзоводи. Разработените през последните години пакети за релакс, СПА и възстановителни процедури ще бъдат допълнени с програми за белодробна профилактика, за антистрес и детокс, за възстановяване след травми, за борба със затлъстяването и диабета.
Горски преходи, дихателни упражнения, йога, стречинг, водна гимнастика, танци, забавни игри за деца са включени в летните програми в Пампорово.
От 4 до 7 юли курортът ще бъде домакин на научна конференция на тема “Съвременен поглед върху климатолечението в община Чепеларе” с участието на лектори от български и чуждестранни университети.
Община Чепеларе предприе належащ текущ ремонт на трасето към скалния феномен Чудните мостове

Започна текущ ремонт на отсечката от хижа "Скални мостове" до главния път за с. Забърдо. Ще бъдат "закърпени" дупките на отсечката от приблизително 16 км, водеща към една от най-впечатляващите природни забележителности в община Чепеларе - Чудните мостове. Средствата са подсигурени със съдействието на ВРИД кмет на Кметство Забърдо Николай Генчев. Община Чепеларе е възложила геодезическо заснемане и проектиране за ОСНОВЕН ремонт на същата отсечка.
Строително-ремонтните дейности на територията на община Чепеларе се изпълняват по план. Към момента основно се ремонтират ул. "Васил Левски" в с. Хвойна, ул. „Васил Дечев“ /главната улица/, подпорна „Стена 1“ по десния бряг на р. Сивковска (пред ресторант „Чепеларе“) и продължава работата по текущия ремонт на ул. „Марчовска“ в гр. Чепеларе.
Завършени са:
-Текущ ремонт на ул. „Орфей“, гр. Чепеларе;
-Текущ ремонт на общински път SML 3320 (Богутево - Острица) Лилеково, Община Чепеларе;
-Подпорна „Стена 6“ по десния бряг на р. Сивковска, гр. Чепеларе (пред Ветеринарната лечебница);
-Ремонт на стълбищен подход между ул. „Васил Дечев“ и ул. „Калин Кехая“ в гр. Чепеларе;
-Ремонт на стълбищен подход между ул. „Васил Дечев“ и ул. „Петър Кузманов“ в гр. Чепеларе.
Община Чепеларе посреща туристите си с нова екопътека
 

Туристическа пътека „Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон Рожен, изворите на река Чепеларска“ е реализирана по идея и от Марин Господинов - директор на Музея на Родопския карст, гр. Чепеларе.
Пътеката е финансирана по Програмата за развитие на туризма на Община Чепеларе за 2024 г. Основната цел е развитието на летния туризъм на територията на Община Чепеларе и к.к. Пампорово.
 Маршрутът започва от разклона за стария път за с. Левочево, кръгов е и е с обща дължина около 9 км. Лек и приятен за разходки, както пеша, така и с колела или джип сафари. Преминава през няколко интересни и емблематични места за Родопа планина.
Първата спирка е пещера „Сбирковата“, красива пещера със синтрови езера използвана в миналото за подземна лаборатория от пещерния клуб в гр. Чепеларе. Известна отдавна през 50-те години е била любимо място за екскурзии на летуващите в к.к. Пампорово.
След нея пътеката се отправя към останки от старата граница на България, както и от по-скорошни военни структури (окопи, погреби, гранични камъни и др.) изградени на същите места.
Продължавайки по маркираната пътека се стига до пещера „Топчето“ известна с легендарния Капитан Петко Войвода. Той скрива в нея бойното снаражение на командваната от него чета, включително и черешовото си топче.
Излизайки на местността „Рожен“, посетителите на пътеката ще видят добилия популярност пилон Рожен. ✅️Продължавайки от ляво на постройката с кръглите прозорци по черния път, ще стигнат изворите на река Чепеларска (Чая). От там след около 20 мин. маршрутът завършва на изходна точка.
Маркировката е с червен цвят, тип стрелка. Поставени са информационни табла на обектите по маршрута.
Община Чепеларе пожелава на туристите, които ще обходят маршрута приятна разходка и много положителни емоции!
През тази година Пампорово "АД" ще заложи на нови медицински програми, летни атракции и ски услугата
 
Екипът на Пампорово „АД“ се включи в международното туристическо изложение Arabian Travel Market (ATM), което се провежда в Дубай, в периода 06-09 май 2024 г.
Основната цел на посещението е постигането на целогодишност и налагането на България като предпочитана туристическа дестинация на различните пазари. През тази година Пампорово "АД" ще заложи на нови медицински програми, летни атракции и ски услугата, с която вече курортът се наложи като подходяща дестинация за семейства, начинаещи и опитни скиори.
Дигитална туристическа карта ще представя Чепеларе като туристическа дестинация
 
Дигитална карта ще представя община Чепеларе като дестинация с многообразие от туристически обекти, продукти и забележителности, съобщи за БТА Съби Маданков, председател на Сдружението на хотелиери, ресторантьори и търговци в родопския град.
Във виртуалния пътеводител ще се включат всички еко пътеки, маршрути за пешеходен, пещерен и религиозен туризъм, забележителности в Чепеларе и околностите. Разработването на дигиталната карта е част от плановете за динамично рекламиране на Чепеларе в социалните мрежи и интернет пространството, според Даниела Сивенова, експерт в Туристическия информационен център в града.
Предвижда се дигиталната карта да бъде готова преди началото на летния туристически сезон, представяйки обща визия за дестинацията. В навечерието на летния сезон, представители на хотелиерския бизнес и Община Чепеларе се обединиха в своеобразен обществен форум, който ще работи по формирането и рекламирането на комплексен туристически продукт в региона, уточниха от общинския пресцентър. Основен акцент в маркетинговата програма ще бъде именно налагането на Чепеларе като разпознаваема дестинация сред аудиторията в социалните мрежи. Наред с пешеходните маршрути и новите забележителности, в рекламната стратегия ще бъдат представени и възможностите за религиозен туризъм. В околностите на Чепеларе са издигнати множество параклиси, а през последната година в града пристигат ученически групи за поклонение пред гроба на отец Евстати Янков.
Новата рекламна стратегия ще обобщи в единна платформа потенциала за разгръщане на комплексен туристически продукт. Общинари и хотелиери ще обединят усилия и в разгръщане на събитиен туризъм с богата програма от фестивали и културни дейности. Туристическата пътека „Старата воденица“ получава все повече популярност, според отзиви от летовници, почивали в Чепеларе. Дигиталното рекламиране на района ще заложи на представяне и на местата с традиционна родопска кухня.
Местната туристическа общност ще работи и по утвърждаване на марката „Чепеларе – зеленото сърце на България“. През юли в Чепеларе предстои конференция, на която ще се дискутират възможностите за климатолечение в района.
Четвъртък, 18 Април 2024 23:08

Хоро в пет кръга ще се извие в Чепеларе на 11 май

Написана от
Хоро в пет кръга ще се извие в Чепеларе на 11 май
 
Българско хоро в пет кръга ще се извие на пл. „Олимпийски“ в Чепеларе на 11 май, съобщиха от местния клуб „Веселие“.
Олимпийските кръгове в неравноделни ритми ще се образуват при откриването на традиционния празник „Веселие в Чепеларе – празник на хората“. Над 350 танцьори на български хора от различни фолклорни области на страната ще участват в 13-ото издание на празника.
„Весели в Чепеларе“ ще започне с дефиле на всички участници в народни носии, предвождани от гайдари.
Домакините от клуб „Веселие“ ще открият танцовата програма с тежкото родопско „сворнато хоро“, обясни Весела Хаджиева от организаторите. Клубът ще празнува и 15-и рожден ден на празника, събиращ последователи на българските народни танци от цялата страна.
В програмата на „Веселие в Чепеларе“ е включена дневна хоротека в центъра на града. Всеки от участващите танцови клубове ще се представи с по едно хоро. На площада в Чепеларе ще играят клубове от Чепеларе, Рудозем, Стара Загора, Симитли, Пловдив, Белащица и др. Всяко следващо издание на "Веселие в Чепеларе" показва разрастващата се общност в страната на клубовете на танцьори на хора и български народни танци, обясняват организаторите.
Страница 1 от 41

Pamporovo

V1 250x250 BG 2018

rodopinews 640pxX640px

 

Интернет страницата  не използва бисквитки (cookies).

Скъпи потребители,

От  25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това Родопи нюз ЕООД  приема нова "Политика за поверителност", съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.

 собственик -Родопи нюз ЕООД-Смолян

 

В момента има 110  гости и няма потребители и в сайта